REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x6BiLowo-m1hfjDz0x_K/b0ed836301d7a80a9f0a0974df9a49.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Bublanina s rebarborou
Rýchla bublanina s rebarborou a jahodami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 200 g hladká múka
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 120 g cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 2 ks vajcia
- 100 ml mlieka
- 70 g masla
- rebarbora
- jahody
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Predhrejeme rúru na 180°C a vystelieme si plech papierom na pečenie.
2. Krok
Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Jahody rozpolíme.
3. Krok
Do vyššej misy si dáme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, vajcia, mlieko a rozpustené maslo. Všetko dobre premiešame a zmixujeme na hladké cesto.
4. Krok
Cesto nalejeme na pripravený plech.
5. Krok
Na vrch uložíme rebarboru a jahody.
6. Krok
Pečieme cca 35 - 40 minút, kým bublanina nezíska zlatistú farbu.