REKLAMA
Búchané zemiaky
Príprava býchaných zemiakov je tak jednoduchá a napriek tomu z nich vyčarujete luxusnú prílohu, alebo skvelú večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 ks veľký zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- bravčová masť
- bylinky napríklad bazalka rozmarín tymián
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Do roztopenej bravčovej masti roztlačíme cesnak, bylinky podľa chuti (napríklad bazalku, rozmarín, tymián) a všetko spolu vymiešame.
2. Krok
Uvarené zemiaky poukladáme na dosku alebo rovno na plech a pomocou dna pohára ich mierne roztlačíme.
3. Krok
Poriadne ich potrieme ochutenou masťou a posolíme.
4. Krok
Takto pripravené búchané zemiaky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
5. Krok
Búchané zemiaky s obľubou servírujem s kyslou smotanou k cuketovým kolieskam s mletým mäsom. Recept nájdete v mojom profile. Dobrú chuť!