REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nsjIYrCmBpFpZtPBJJQA/aeb76872630486e9bded63b95ce639.jpeg)
Búchané zemiaky
Príprava býchaných zemiakov je tak jednoduchá a napriek tomu z nich vyčarujete luxusnú prílohu, alebo skvelú večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 ks veľký zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- bravčová masť
- bylinky napríklad bazalka rozmarín tymián
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Do roztopenej bravčovej masti roztlačíme cesnak, bylinky podľa chuti (napríklad bazalku, rozmarín, tymián) a všetko spolu vymiešame.
2. Krok
Uvarené zemiaky poukladáme na dosku alebo rovno na plech a pomocou dna pohára ich mierne roztlačíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nsjIYrCmBpFpZtPBJJQA/eb49afe910a626ef164f7afbbbd0b0.jpeg)
3. Krok
Poriadne ich potrieme ochutenou masťou a posolíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nsjIYrCmBpFpZtPBJJQA/1a1e610eff6aaa545744a54003cff6.jpeg)
4. Krok
Takto pripravené búchané zemiaky pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nsjIYrCmBpFpZtPBJJQA/6877fa9e0dfca2aef488a5b17917ca.jpeg)
5. Krok
Búchané zemiaky s obľubou servírujem s kyslou smotanou k cuketovým kolieskam s mletým mäsom. Recept nájdete v mojom profile. Dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nsjIYrCmBpFpZtPBJJQA/cb557010c7273cedb0a4e78ff598bb.jpeg)