REKLAMA
Zdroj: ivanna-pavliuk from Canva
Bulgur šalát
Tento osviežujúci letný šalát je plný zdravých surovín a vynikajúcich chutí. Bulgur dodáva šalátu sýtosť, zatiaľ čo paradajky, uhorky a petržlenová vňať pridávajú svieže chrumkavé tóny. Toto jedlo je ideálne ako príloha alebo ľahký obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 150 g bulgur
- 2 ks paradajka
- 1 ks Uhorka
- 1 petržlenová vňať
Dressing
- 2 Lyžice olivový olej
- 1 Lyžice citrónová šťava
- 1⁄2 čajovej lyžičky morská soľ
- 1⁄2 čajovej lyžičky mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Bulgur vložte do hrnca, zalejte vodou podľa pokynov na obale a varte, kým nie je mäkký. Potom nechajte vychladnúť.
2. Krok
Paradajky a uhorky nakrájajte na malé kúsky. Petržlenovú vňať jemne nakrájajte.
3. Krok
V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
4. Krok
Do veľkej misy dajte bulgur, nakrájanú zeleninu a dressing. Dobré zmiešajte.
5. Krok
Šalát podávajte ihneď.