Zdroj: Canva
Burgundské hovädzie mäso
Recept na burgundské hovädzie mäso, ktoré je tradičné francúzske jedlo, ktoré sa dlho dusí a má bohatú omáčku z červeného vína.
Ingrediencie
- 700 gramov hovädzieho mäsa
- 2 ks stredné cibule
- 2 ks mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice masla
- 1 Lyžice oleja
- 250 ml červeného burgundského vína
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 200 gramov šampiňónov
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájajte na kúsky a osušte ho papierovou utierkou. Rozpáľte olej s maslom na panvici a opražte mäso zo všetkých strán. Následne vyberte mäso z panvice a odložte ho nabok.
Do panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opražte ju do zlatista. Pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu a duste ju ďalších 5 minút.
Potom mäso vrátime na panvicu, prilejeme víno a necháme ho odpariť na polovicu. Po odparení prilejeme hovädzí vývar a pridáme šampiňóny, soľ, korenie a tymián.
Takto pripravené burgundské hovädzie mäso zakryjeme dusíme na nízkom ohni približne 2 hodiny. Ak je to potrebné, prilejeme trochu vody.
Burgundské hovädzie mäso podávame s ryžou alebo pečivom.