REKLAMA

Zdroj: Canva

Burgundské hovädzie mäso

Recept na burgundské hovädzie mäso, ktoré je tradičné francúzske jedlo, ktoré sa dlho dusí a má bohatú omáčku z červeného vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 gramov hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks stredné cibule Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Lyžice masla Pridané do
  • 1 Lyžice oleja Pridané do
  • 250 ml červeného burgundského vína Pridané do
  • 250 ml hovädzieho vývaru Pridané do
  • 200 gramov šampiňónov Pridané do
  • 1 lyžička sušeného tymiánu Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Mäso nakrájajte na kúsky a osušte ho papierovou utierkou. Rozpáľte olej s maslom na panvici a opražte mäso zo všetkých strán. Následne vyberte mäso z panvice a odložte ho nabok.

2. Krok

Do panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opražte ju do zlatista. Pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu a duste ju ďalších 5 minút.

3. Krok

Potom mäso vrátime na panvicu, prilejeme víno a necháme ho odpariť na polovicu. Po odparení prilejeme hovädzí vývar a pridáme šampiňóny, soľ, korenie a tymián.

4. Krok

Takto pripravené burgundské hovädzie mäso zakryjeme dusíme na nízkom ohni približne 2 hodiny. Ak je to potrebné, prilejeme trochu vody.

5. Krok

Burgundské hovädzie mäso podávame s ryžou alebo pečivom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4666 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3580 receptov

Zaváranie

148 receptov

Cestoviny

529 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Mascarpone

335 receptov

Večera

4377 receptov