Burinový jarný šalátik
Ak sa aj vy nebojíte doniesť si z lesa túto sviežo zelenú rastlinku, tento receptík je aj pre vás :) Pripravte si reďkovky, žihľavu, čakankový sirup, citrón, korenie, horčicu a soľ.
Ingrediencie
Suroviny na šalát
- zväzok reďkoviek
- balenie rukoly
- balenie šalátu poľníček
- 2 hrste žihľava (čerstvá mladá)
Suroviny na dresing
- 2 lyžičky kvalitného olivového oleja
- 1 lyžička dijonskej horčice nesladenej
- 1 lyžička čakankového sirupu nepovinné
- soľ a korenie
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte zálievku. Zmiešajte olej s horčicou, soľou a čiernym korením (môžete nahradiť aj biely mletým korením), doplňte čakankovým cukrom a citrónovou šťavou. Pripravte si zálievku v nádobe s viečkom, aby ste ju mohli dôkladne premiešať a nič sa nevylialo. Zároveň sa potom dá odložiť do chladničky na neskoršie použitie. Všetky suroviny spolu miešajte, kým sa spolu neprepoja do dresingu. Reďkovky očistite a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Rukolu s poľníčkom prepláchnite a vložte do misky. Nezabudnite pridať mladé lístky žihľavy, ktoré ste predtým zbavili pálivosti. Najprv žihľavy preperte pod tečúcou vodou a krátko sparte. Odložte bokom. Druhú časť žihľavových listov opláchnite, taktiež nakrájajte nadrobno. Na panvici zohrejte kvapku oleja, pridajte zvyšné žihľavové listy a opečte ich. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke a zľahka posoľte. Následne všetky suroviny vložte spoločne do misky. Prihoďte reďkovky a doplňte zálievkou. Všetko zmiešajte.