Čajové mini koláčiky
Tieto Mini koláčiky sú vyrobené z bežných špajzových ingrediencií a za menej ako 1 hodinu . Tieto koláčiky sú obľúbené britské a austrálske pochúťky, ktoré sa často podávajú k rannému alebo popoludňajšiemu čaju. Džemové koláčiky sa často plnia džemom.
Ingrediencie
- Ingrediencie
- 135 gramov maslo zmäknuté
- 85 gramov kryštálový cukor
- 250 gramov hladká múka
- 1 Čaj lyžička soľ
- 1 kus vajce
- 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt
- džem
Najnovšie letáky
Postup
Vyšľahajte maslo a cukor, kým sa dobre nespojí. Pridajte vajíčko, vanilku, soľ a vyšľahajte. Pridajte múku a šľahajte len kým sa cesto spojí. Cesto zabaľte a schlaďte na 30 minút v chladničke.
Vychladené cesto vyvaľkajte na 3-4 mm a vykrajujte kolieska, ktoré ukladáte do formy na mafiny prstami alebo pomocou pohára vytvarujeme košíky. Dno košíkov prepicháme vidličkou.
Naplňte ľubovoľným džemom do stredu každého koláča nalejte asi 1 polievkovú lyžicu (ja som použila marhuľový ). Ak je to potrebné, vyhlaďte džem v každom koláči.
Pečte v predhriatej rúre 180 stupňov cca 20 minút. Mini koláčiky sú hotové, keď sú okraje jemne zlatisté a plnka začne bublať.
Koláčiky necháme vo formách prechladnúť aspoň cca 10 minút. Keď prechladnú, budú sa dať ľahko vybrať z foriem. Ak budú prilepené, uvoľnite ich nožom na maslo.
Koláčiky poukladáme na mriežku úplne vychladnúť.