REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WpxyB5qXdDnnvJRMsNBa/e382724f390742d05cdbee6ff1ac22.jpeg)
Čerešňová bublanina s mandľovou posýpkou
Najlepšia čerešňová bublanina akú ste kedy jedli 😍😁🍒
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Suroviny
- 6 vajec L ká
- 280 g polohrubej múky
- 280 g kryštálového cukru
- 1 kypriaci prášok
- Štipka soli
- 100 ml olej
- 100 ml vody
- Štipka pravej vanilky
- veľa čerešní
Mandľová posýpka
- 100 g mletých mandlí
- 2 Lyžice hladkej múky
- 50 g cukru
- 50 g masla
- štipku mletého muškátového orieška
- Štipka pravej vanilky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Na veľký plech.
2. Krok
Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny a postupne prilievame vodu s olejom a múku s kypriacim práškom a s vanilkou.
3. Krok
K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame bielka. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Čerešne odkôstkujeme a naukláme na cesto.
4. Krok
Mandľová posýpka: maslo izbovej teploty vymiešame s mletými mandľami, s múkou, cukrom, vanilkou a s muškátovým orieškom a posypeme našu bublaninu.
5. Krok
Pečieme na 200 stupňov do zlatista.
6. Krok
Dobrú chuť🍒