Zdroj: Pixabay
Čerstvé vietnamské omáčky na namáčanie jarných roliek
Táto vietnamská omáčka na jarné závitky ponúka bohatú a pikantnú kombináciu, ktorá dokonale dopĺňa čerstvé a ľahké jarné závitky. Je univerzálna a dá sa ľahko upraviť podľa chuti. Táto omáčka sa hodí aj k iným vietnamským jedlám, ako sú rezance vermicelli a šalátové obaly.
Ingrediencie
- 2 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 červené čili, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky
- 3 pl cukru
- 4 pl Rybej omáčky (pre vegánsku variantu použite sójovú omáčku)
- 4 pl čerstvej limetkovej šťavy
- 1⁄2 pohár Teplej vody
- 2 Stredne veľká mrkva, nakrájaná na paličky
Najnovšie letáky
Postup
V malej miske zmiešajte pretlačený cesnak, nakrájané červené čili, cukor, rybiu omáčku a limetkovú šťavu. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Do zmesi pridajte teplú vodu a dobre premiešajte.
Pripravte si mrkvu tak, že ju nakrájate na tenké paličky. Potom ich pridajte do omáčky.
Pred podávaním nechajte omáčku odstáť aspoň 30 minút, aby sa chute spojili.
Po odležaní omáčku ešte raz dobre premiešajte a podávajte ju ako omáčku na namáčanie vietnamských jarných závitkov alebo k iným vietnamským jedlám.