REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Čerstvé vietnamské omáčky na namáčanie jarných roliek

Táto vietnamská omáčka na jarné závitky ponúka bohatú a pikantnú kombináciu, ktorá dokonale dopĺňa čerstvé a ľahké jarné závitky. Je univerzálna a dá sa ľahko upraviť podľa chuti. Táto omáčka sa hodí aj k iným vietnamským jedlám, ako sú rezance vermicelli a šalátové obaly.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
  • 1 červené čili, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky Pridané do
  • 3 pl cukru Pridané do
  • 4 pl Rybej omáčky (pre vegánsku variantu použite sójovú omáčku) Pridané do
  • 4 pl čerstvej limetkovej šťavy Pridané do
  • 12 pohár Teplej vody Pridané do
  • 2 Stredne veľká mrkva, nakrájaná na paličky Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

V malej miske zmiešajte pretlačený cesnak, nakrájané červené čili, cukor, rybiu omáčku a limetkovú šťavu. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.

2. Krok

Do zmesi pridajte teplú vodu a dobre premiešajte.

3. Krok

Pripravte si mrkvu tak, že ju nakrájate na tenké paličky. Potom ich pridajte do omáčky.

4. Krok

Pred podávaním nechajte omáčku odstáť aspoň 30 minút, aby sa chute spojili.

5. Krok

Po odležaní omáčku ešte raz dobre premiešajte a podávajte ju ako omáčku na namáčanie vietnamských jarných závitkov alebo k iným vietnamským jedlám.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov