REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Česká kulajda polievka
Recept na českú polievku kulajda, ktorá je tradičným českým jedlom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 Kúsky vajcia
- 500 g zemiakov
- 100 g uvarených húb
- 60 ml vínneho octu
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 l vývaru
- 150 g kyslej smotany
- 1 pl hladká múka
- 2 pl masla
- kôpor podľa chuti
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Huby očistíme a nakrájame. Cesnak olúpeme a pretlačíme.
2. Krok
V hrnci roztopíme maslo, pridáme zemiaky a osmažíme.
3. Krok
Pridáme huby a cesnak, všetko spolu orestujeme. Potom zasypeme múkou, premiešame a hneď zalejeme vývarom. Pridáme ocot, soľ a korenie a necháme variť.
4. Krok
Medzitým uvaríme vo vriacej vode vajcia na tvrdo, olúpeme ich a nakrájame na polovicu.
5. Krok
Keď sú zemiaky v polievke mäkké, odstavíme ju z ohňa a pridáme kyslú smotanu. Polievku však neprestávame miešať, aby sa smotana nezrazila.
6. Krok
Do kulajdy prisypeme kôpor, premiešame ju a ešte chvíľu povaríme.
7. Krok
Českú kulajdu servírujeme s vajíčkom na vrchu.