Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Cesnakové trojuholníky
Výborné cesnakové trojuholníky, ktoré sa hodia na hocijakú bežnú udalosť.
Ingrediencie
Suroviny
- 750 g múka
- 150 g polohrubá múka
- 100 ml Olej Raciol
- 500 ml vlažné mlieko
- 1 kl kryštálový cukor
- 2 ks vajce
- 1 kl soľ
Cesnaková plnka
- 1 ks Helia
- 9 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl soľ
Na potretie
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si pripravíme kvások. V miske zmiešame mlieko, cukor a droždie. Necháme ho 30 minút pracovať.
Po uplynutí doby v miske zmiešame múku, olej, vajce, soľ a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme minimálne 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti.
Medzitým si priravíme plnku na plnenie cesnakových trojuholníkov. Zmiešame Heliu so soľou a pretlačeným cesnakom.
Cesto rozvaľkáme na obdlžník a natrieme plnkou.
Následne ho zrolujeme do rolády a rozrežeme na požadovaný tvar trojuholníkov.
Cesnakové trojuholníky uložíme na dobre vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom, prípadne posypeme podľa chuti sézamom, ľanovými semenami, makom a podobne.
Cesnakové trojuholníky pečieme na 180°C približne 20 minút do hneda.