REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Cesto na pizzu ako z pizzérie
Recept na domáce cesto na pizzu, ktoré sa vyznačuje tenkým, ale zároveň mäkkým a ľahkým cestom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hladká múka
- 2 kl soli
- 1 kl cukru
- 300 ml vlažnej vody
- 3 pl olivového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
V miske zmiešajte hladkú múku, soľ, cukor a droždie.
2. Krok
Prilejte vlažnú vodu s olivovým olejom a miešajte, kým nie sú všetky ingrediencie spojené.
3. Krok
Cesto preložte na pomúčenú dosku a riadne ho vymieste.
4. Krok
Vyformujte cesto do gule a nechajte ho v miske, pokryté, kysnúť 2 hodiny na teplom mieste.
5. Krok
Keď sa cesto zdvojnásobí, rozdeľte ho na 4 rovnaké časti a vyvaľkajte na tenké pláty.
6. Krok
Cesto je teraz pripravené na pridanie obľúbených ingrediencií a pečenie.