REKLAMA
Zdroj: atlasstudio from Canva
Cesto na pizzu z kyslej smotany
Chutné a nadýchané cesto na pizzu z kyslej smotany.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hladká múka
- 200 g kyslej smotany
- 200 ml teplého mlieka
- 1 balenie sušeného droždia
- 2 kl soľ
- 2 kl cukru
- 2 kl olivového oleja
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začnite s aktiváciou droždia. Do veľkej misky pridajte teplé mlieko, droždie a cukor. Nechajte ich pôsobiť asi 5 minút, kým zmes nezačne bublať.
2. Krok
Pridajte do misky hladkú múku, soľ, olivový olej a kyslú smotanu. Zmes spracovávajte rukami alebo varechou až kým nevznikne hladké cesto.
3. Krok
Vytvarujte cesto do guľky a nechajte ho kysnúť v nádobe pokrytej vlhkou utierkou na teplom mieste po dobu asi 60 minút alebo kým sa zdvojnásobí jeho veľkosť.
4. Krok
Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na požadovanú veľkosť pizzy. Ja vždy odporúčam ponechať okraje cesta hrubšie, aby pizza mala pekný okraj
5. Krok
Cesto je pripravené na potretie pizzovým pretlakom a ďalšie posypávanie obľúbenými surovinami.