REKLAMA

Zdroj: atlasstudio from Canva

Cesto na pizzu z kyslej smotany

Chutné a nadýchané cesto na pizzu z kyslej smotany.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 200 g kyslej smotany Pridané do
  • 200 ml teplého mlieka Pridané do
  • 1 balenie sušeného droždia Pridané do
  • 2 kl soľ Pridané do
  • 2 kl cukru Pridané do
  • 2 kl olivového oleja Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite s aktiváciou droždia. Do veľkej misky pridajte teplé mlieko, droždie a cukor. Nechajte ich pôsobiť asi 5 minút, kým zmes nezačne bublať.

2. Krok

Pridajte do misky hladkú múku, soľ, olivový olej a kyslú smotanu. Zmes spracovávajte rukami alebo varechou až kým nevznikne hladké cesto.

3. Krok

Vytvarujte cesto do guľky a nechajte ho kysnúť v nádobe pokrytej vlhkou utierkou na teplom mieste po dobu asi 60 minút alebo kým sa zdvojnásobí jeho veľkosť.

4. Krok

Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na požadovanú veľkosť pizzy. Ja vždy odporúčam ponechať okraje cesta hrubšie, aby pizza mala pekný okraj

5. Krok

Cesto je pripravené na potretie pizzovým pretlakom a ďalšie posypávanie obľúbenými surovinami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov