REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/z-B-zs-ISNjHSANdJ0qi/07102f4ae073fb1774c9a51ad13b6e.jpeg)
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Cestoviny Penne all´Arrabbiata
Recept na klasické talianskej cestoviny Penne all´Arrabbiata.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 350 g cestovín
- 2 pl olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ks Červené chilli papričky
- 1 konzerva paradajok v šťave
- parmezán
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V hrnci uvarte cestoviny podľa návodu na balení a sceďte ich. Trochu vody si dajte bokom.
2. Krok
Medzitým na panvici zohrejte olivový olej, pridajte k nemu nasekaný cesnak s chilli papričkami a orestujte ich po dobu jednej minúty.
3. Krok
Potom k ním pridajte konzervu paradajok, nechajte ich zovrieť a pomaly varte 10 – 15 minút. Akonáhle sa omáčka začne zahusťovať, ochutnajte ju a dochuťte soľou a čiernym korením.
4. Krok
Hotové cestoviny premiešajte s omáčkou a podávajte s posypanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.