Zdroj: phterouga : Pixabay
Cestoviny s hubovou omáčkou, ktoré sa ľahko pripravia za 30 minút
Tento recept na cestoviny s hubovou omáčkou je v mojom kuchárskom portfóliu obľúbený a patrí medzi jedlá, ktoré vždy s radosťou pripravujem. Je rýchly a jednoduchý, ideálny na stresujúce pracovné dni, ale napriek tomu plný chuti a pôžitku. Ako vášnivá milovníčka húb som tento recept v priebehu rokov vylepšila podľa svojich preferencií - určite vyskúšajte toto cestovinové jedlo s hubami!
Ingrediencie
- 400 g Cestoviny Tagliatelle
- 500 g huby
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml šľahačka
- 200 ml zeleninový bujón
- soľ a korenie
- petržlen
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na cestoviny s hubovou omáčkou najprv ošúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno. To sa obzvlášť dobre darí ostrým nožom. Vyberte huby a nakrájajte ich na plátky.
Na panvicu dajte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Odporúčam strednú teplotu, aby sa cesnak a cibuľa nespálili. Potom na ňom opečte cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné.
Potom pridajte huby a smažte ich niekoľko minút, kým nepustia tekutinu a nevstrebú sa. Tento postup pomáha plne vyniknúť chuti húb.
Medzitým uvarte tagliatelle v osolenej vode podľa návodu na obale. Ja ich mám najradšej al dente.
Teraz pridajte k hubám zeleninový vývar a nechajte ho zredukovať. Potom vmiešajte smotanu a omáčku dochuťte soľou a korením.
Nakoniec vmiešajte uvarené tagliatelle do hubovej omáčky a posypte cestoviny čerstvou petržlenovou vňaťou.