REKLAMA

Zdroj: phterouga : Pixabay

Cestoviny s hubovou omáčkou, ktoré sa ľahko pripravia za 30 minút

Tento recept na cestoviny s hubovou omáčkou je v mojom kuchárskom portfóliu obľúbený a patrí medzi jedlá, ktoré vždy s radosťou pripravujem. Je rýchly a jednoduchý, ideálny na stresujúce pracovné dni, ale napriek tomu plný chuti a pôžitku. Ako vášnivá milovníčka húb som tento recept v priebehu rokov vylepšila podľa svojich preferencií - určite vyskúšajte toto cestovinové jedlo s hubami!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g Cestoviny Tagliatelle Pridané do
  • 500 g huby Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml šľahačka Pridané do
  • 200 ml zeleninový bujón Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu receptu na cestoviny s hubovou omáčkou najprv ošúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno. To sa obzvlášť dobre darí ostrým nožom. Vyberte huby a nakrájajte ich na plátky.

2. Krok

Na panvicu dajte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Odporúčam strednú teplotu, aby sa cesnak a cibuľa nespálili. Potom na ňom opečte cibuľu a cesnak, kým nie sú priesvitné.

3. Krok

Potom pridajte huby a smažte ich niekoľko minút, kým nepustia tekutinu a nevstrebú sa. Tento postup pomáha plne vyniknúť chuti húb.

4. Krok

Medzitým uvarte tagliatelle v osolenej vode podľa návodu na obale. Ja ich mám najradšej al dente.

5. Krok

Teraz pridajte k hubám zeleninový vývar a nechajte ho zredukovať. Potom vmiešajte smotanu a omáčku dochuťte soľou a korením.

6. Krok

Nakoniec vmiešajte uvarené tagliatelle do hubovej omáčky a posypte cestoviny čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov