REKLAMA
Zdroj: sal61 from Canva
Cestoviny s paradajkovým pretlakom
Recept na výborné cestoviny s paradajkovým pretlakom, ktorý si môžete pripraviť na obed.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g cestovín
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkového pretlaku
- soľ a korenie
- bylinky na ozdobu (pažítka, petržlen)
- strúhaný syr na podávanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Uvaríme si cestoviny podľa návodu na balení do al dente. Uvaríme ich v dostatočnom množstve osolenej vody.
2. Krok
Medzitým si na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme na ňu nakrájanú cibuľu a do mäkka ju orestujeme.
3. Krok
Potom pridáme pretlačený cesnak a orestujeme ho ešte chvíľku.
4. Krok
Následne pridáme paradajkový pretlak, dochutíme ho soľou a korením a necháme na miernom ohni dusiť približne 10 minút.
5. Krok
Hotové cestoviny zlejeme a premiešame s paradajkovou omáčkou.
6. Krok
Servírujeme ozdobené čerstvými bylinkami a posypané strúhaným syrom.