Zdroj: Zoryanchik from Canva
Cestoviny s pestom a tuniakom
Recept na chutné cestoviny s pestom a tuniakom, ktoré sa hodia ako rýchla večera.
Ingrediencie
- 350 g cestovín
- 200 g tuniaka v olivovom oleji
- 150 g zeleného pesta (Bazalkové pesta)
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g parmezán
- Soľ podla chuti
- čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Uvarte cestoviny podľa návodu na obale do \al dente\ (t.j. aby boli ešte trochu tvrdé).
Medzitým si pripravte tuniaka. Otvorte konzervu s tuniakom a nechajte ho odkvapkať.
Na panvici si rozohrejte trocha olivového oleja, pridajte pretlačený cesnak a restujte pár sekúnd do zlatista.
Pridajte tuniaka na panvicu a orestujte ho spolu s cesnakom.
Varte na strednej teplote pár minút, potom pridajte pesto a premiešajte.
Ochutnajte a podľa potreby dochutíte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Cestoviny scedíme, ale ešte horúce pridáme do panvice k tuniakovi a pestu.
Pridáme nastrúhaný parmezán, premiešame a necháme ešte chvíľu na panvici povariť, aby sa chute prepojili.