Zdroj: ildipapp from Canva
Cestoviny s tuniakom a paradajkami
Recept na cestoviny fusilli s tuniakom a paradajkami, ktorý sa hodí na víkendový obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 200 gramov cestovín
- 2 plechovky tuniaka v náleve
- 2 ks paradajky
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- syr na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Paradajky umyjeme, odstránime stopky a nakrájame na drobné kúsky.
Cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
Na panvici prehrejeme olivový olej, pridáme cesnak a restujeme ho asi 1 minútu.
Potom pridáme na panvicu paradajky a dusíme ich 5 minút.
Následne pridáme tuniaka bez nálevu, premiešame ho a ďalšie 2 minúty dusíme.
Osolíme, okoreníme a premiešame všetko spolu.
Hotové cestoviny scedíme a pridáme ich na panvicu k tuniakovi s paradajkami.
Všetko premiešame a necháme ešte chvíľku podusiť, aby sa chute prepojili.
Nakoniec cestoviny s tuniakom a paradajkami ozdobíme postrúhaným syrom a podávame.