:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8iOEUkSZ-8PATDkpi5A3/5b12c933feb3e9c26309e18f7ce197.jpeg)
Cestoviny v tekvicovo-parmezánovej omáčke
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g cestovín tagliatelle
- 200 g tekvicového pyré
- 100 ml smotany na varenie
- 50 g parmezánu
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- soľ podľa chuti
- pol hrste čerstvej šalvie
- mleté čierne korenie
Na podávanie
- lieskové orechy
- čerstvá šalvia
- strúhaný parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme z nej semienka a rezom nadol ju položíme na plech. Pečieme ju do zmäknutia pri teplote 180 stupňov, približne 40 minút (podľa veľkosti tekvice). Z upečenej tekvice vydlabeme dužinu, ktorú ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Zvyšné pyré skladujeme v chladničke alebo mrazničke.
Nadrobno nasekaný cesnak necháme rozvoňať na olivovom oleji v hlbšej panvici. Pridáme k nemu tekvicové pyré, smotanu a všetko spolu premiešame a krátko povaríme.
Ďalej pridáme tagliatelle uvarené podľa návodu v osolenej vode. Omáčku v prípade potreby doriedime vodou, v ktorej sa cestoviny varili.
Na záver pridáme nastrúhaný parmezán, nadrobno nasekanú šalviu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Keď sa syr rozpustí, cestoviny odstavíme z plameňa a môžeme podávať. Podávame ich ešte teplé s najemno nastrúhaným parmezánom, nadrobno nasekanou šalviou a nasekanými lieskovými orechmi.