REKLAMA

Cestoviny v tekvicovo-parmezánovej omáčke

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 200 g cestovín tagliatelle Pridané do
  • 200 g tekvicového pyré Pridané do
  • 100 ml smotany na varenie Pridané do
  • 50 g parmezánu Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • soľ podľa chuti Pridané do
  • pol hrste čerstvej šalvie Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do

Na podávanie

  • lieskové orechy Pridané do
  • čerstvá šalvia Pridané do
  • strúhaný parmezán Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Tekvicu umyjeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme z nej semienka a rezom nadol ju položíme na plech. Pečieme ju do zmäknutia pri teplote 180 stupňov, približne 40 minút (podľa veľkosti tekvice). Z upečenej tekvice vydlabeme dužinu, ktorú ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Zvyšné pyré skladujeme v chladničke alebo mrazničke.

2. Krok

Nadrobno nasekaný cesnak necháme rozvoňať na olivovom oleji v hlbšej panvici. Pridáme k nemu tekvicové pyré, smotanu a všetko spolu premiešame a krátko povaríme.

3. Krok

Ďalej pridáme tagliatelle uvarené podľa návodu v osolenej vode. Omáčku v prípade potreby doriedime vodou, v ktorej sa cestoviny varili.

4. Krok

Na záver pridáme nastrúhaný parmezán, nadrobno nasekanú šalviu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

5. Krok

Keď sa syr rozpustí, cestoviny odstavíme z plameňa a môžeme podávať. Podávame ich ešte teplé s najemno nastrúhaným parmezánom, nadrobno nasekanou šalviou a nasekanými lieskovými orechmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

245 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3780 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

334 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1510 receptov