Cheesecake Mango
🥭 Osviežujúci a ľahký dezert či sladké raňajky. Presne taký je tento cheesecake, ktorý si môžeš dopriať počas horúcich letných dní. 🥭
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g tvaroh polotučný
- 200 g kyslá smotana
- 3 polievková lyžica cukor / med / sladidlo
- 2 kus vajce
- 2 polievková lyžica flour v2
- 150 g maslové sušienky
- 60 g maslo
- 1 x vanilkový cukor
Mangové coulis
- 250 g mango čerstvé / mrazené
- 200 ml voda
- 2 čajová lyžička Zlatý klas (prášok)
- podľa chuti cukor
Najnovšie letáky
Postup
🥭 Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.
🥭 Sušienky si rozdrvíme a prilejeme k ním rozpustené maslo.
🥭 Sušienkový základ si natlačíme na dno formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 10 minút.
🥭 Vo väčšej mise si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu a dve vajíčka.
🥭 Pridáme cukor, vanilkový cukor a opäť premiešame. Ak chceme koláčik v zdravšej forme, cukor vieme nahradiť medom alebo iným sladidlom. Cukor/ med pridávate podľa chuti už či chcete viac alebo menej sladký koláčik. Pridáme múku a opäť premiešame.
🥭 Pripravený tvarohový krém si vylejeme na vychladený sušienkový základ. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov 30-45min. Cheesecake po dopečení bude v strede trasľavý. Je to v poriadku pretože koláčik necháme stuhnúť v chlade.
🥭 Keď sa nám koláčik pečie, pripravíme si mangové coulis. Mango si nakrájame na menšie kúsky.
🥭Do hrnca/hlbokej panvice si pridáme vodu, nakrájané mango a cukor prípadne med. Chvíľku povaríme.
🥭 Cukor sa nám rozpustil a mango zmäklo. Zmes si prelejeme buď do mixéra alebo tyčovým mixérom rozmixujeme zmes tak, aby sme tam nemali kúsky manga. Ja som volila smoothie mixér pretože je to rýchlejšie.
🥭 Po rozmixovaní si zmes opäť prelejeme do hrnca/ panvice a na malom ohni privedieme do varu. Ak chceme coulis sladšie pridáme cukor/med podľa chuti manga. Ja som dala cukru menej pretože mango som mala pekne dozreté a sladké. V menšej miske si zmiešame vodu so Zlatým klasom a za stáleho miešania vlejeme do mangového coulis. Necháme povariť a odstavíme z ohňa aby nám zmes vychladla.