Cheesecake s bielou čokoládou a ríbezlami
Tešila som sa na to ako Vám tento sladko - kyslastý koláčik predstavím. Korpus je vločkovo - čokoládový, krém vláčny a nadýchaný v kombinácií s ríbezľami, ktoré vyvážili chute.
Ingrediencie
Korpus
- 150 g ovsených vločiek od emco.cz
- 1 kus bielko
- 30 g belgickej horkej čokolády
- 1 čajová lyžička čakankového sirupu od emco.cz
- 20 g maslo
Plnka
- 250 g mascarpone
- 100 g syr cottage cheese
- 90 ml kyslej smotany
- 50 ml smotany na šľahanie
- 100 g bielej belgickej čokolády
- 1 kus vajíčko
- 3 polievková lyžica vanilkový puding
- 1 čajová lyžička mletá vanilka
Ganache
- 100 g belgickej bielej čokolády
- 50 ml šľahačkovej smotany
Najnovšie letáky
Postup
Začíname roztopenou čokoládou a maslom, ktoré vmiešame do rozmixovanej zmesi ovsených vločiek. Nakoniec primiešame bielko a osladíme čakankovým sirupom. Ak máte radi sladšie, pridajte si podľa vlastnej chuti. Korpus pečieme 10 minút na 180 stupňov.
Krém si pripravíme vymiešaním mascarpone s ricottou, kyslou smotanou. Zvlášť si vymiešame šľahačkovú smotanu na pevnú hmotu, ktorú primiešame k pripravenej zmesi. Opatrne pridáme roztopenú bielu čokoládu, mletú vanilku a prášok vanilkového pudingu. Pripravený krém si vylejeme na predpečený korpus, pečieme 55minút na 150 stupňov. Na záver pripravíme ganache, ktorú vylejeme na upečený koláč (u mňa spravidla až na druhý deň). Ak si budete pripravovať tento cheesecake s korpusom v ľahšom “šate”, budem rada 🙏🏻. Ľúbi sa Vám rovnako ako nám? Dúfam, že áno 😍.