Cheesecake s bielou čokoládou
Cheesecake bez námahy a pečenia
Ingrediencie
Korpus
- 250 g maslové sušienky
- 125 g maslo
- 2 pl mlieko
Krém
- 350 ml šľahačka
- 250 g mascarpone
- 150 g krémový syr
- 70 g práškový cukor
- 200 g biela čokoláda
Ganache
- 150 g biela čokoláda
- 75 ml šľahačka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Maslo roztopíme, pridáme zomleté maslové sušienky a mlieko. Dostaneme kompaktnú hmotu, ktorú rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 22 cm a dáme do chladničky kým pripravujeme krém.
Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
Medzitým vymiešame mascarpone s krémovým syrom a práškovým cukrom. Primiešame trochu ochladenú čokoládu a opäť dobre vymiešame.
V druhej miske dobre vyšľaháme šľahačku. (Môzte pridať 1 smetafix). Následne ju zľahka primiešame k prvoj hmote. Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky kým pripravujeme ganache.
Smotanu zohrejeme na platni na miernom ohni a necháme v nej čokoládu rozpustiť za stáleho miešania. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc .