Cheesecake s kávovým likérom
Keď sme dostali kávový likér, hneď mi napadlo, že ho vyskúšam do nejakého dezertu. No a keďže cheesecakes sú moje topky, jeden vznikol práve s ním.
Ingrediencie
Základ
- 150 g sušienky
- 70 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g kyslá smotana
- 150 ml kávový likér
- 2 ks vajcia
- 2 pl hladká múka
- 90 g práškový cukor
- 1 balenie vanilínový cukor
Poleva
- 100 g biela čokoláda
- 100 g kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty opäť premixujeme. Vysypeme na dno okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme na dno. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, cream cheese, smotanu krátko vyšľaháme. Zašľaháme vajíčka aj likér. Nakoniec pridáme múku a cukor a opäť premixujeme aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 50 minút. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho vyberáme z rúry.
Na prípravu polevy si roztopíme čokoládu. Do nej po lyžiciach vmiešame smotanu. Vzniknutú hladkú polevu roztrieme na vychladnutý cheesecake. Potom ho odložíme do chladničky, ideálne cez noc.