Cheesecake so slaným karamelom a praclíkmi
MIlovníci slaného karamelu toto musíte vyskúšať. Lahodný cheesecake, po ktorom sa budete zalizovať
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 130 g čokoládových bebe keksov
- 60 g masla
- 20 g praclíkv
Plnka
- 500 g tvarohu
- 200 g natierkoveho masla
- 200 g kyslej smotany
- 2 ks vajcia
- 120 g práškového cukru
- 2 pl hladkej múky
- 1 pl vanilkovej pasty
Slaný karamel
- 150 g kryštálového cukru
- 70 g masla
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1⁄2 čl soli
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky a praclíky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť mixujeme. Zmes vysypeme do formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne popritláčame po spodku formy.
Tvaroh, natierkové maslo a smotanu vyšľaháme. Po jednom prišľaháme vajíčka. Primiešame múku a cukor. Zmes vylejeme na sušienkový základ. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov cca 50min.
Sledujeme okraje, upečený koláč sa môže v strede trochu "triasť", stuhne po vychladnutí. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre minimálne pol hodinu.
Príprava karamelu:
Do hrnca si dáme roztopiť cukor. Priebežne miešame. Keď je roztopený pridáme maslo a miešame až kým nie je úplne rozpustené. Nakoniec pridáme smotanu a miešame. Nakoniec primiešame približne 1/2 ČL soli. Necháme trochu vychladnúť.
Karamel nalejeme na cheesecake, no nie celú dávku. Takto pripravený cheesecake odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Nakoniec ho ozdobíme a môžeme podávať.