Zdroj: bhfack2 from Getty Images
Chlieb bez miesenia
Jednoduchý recept na chlieb bez miesenia, ktorý si vyžaduje minimum práce a výsledok je vždy úžasný - krásne nadýchaný chlieb s chrumkavou kôrkou a bohatou chuťou.
Ingrediencie
- 360 g hladká múka
- 10 g soľ
- 1 g sušené kvasnice
- 350 ml Vlažná voda
Najnovšie letáky
Postup
Začnite zmiešaním múky, soli a droždia v miske. Počas mojich dlhoročných skúseností s pečením domáceho chleba som zistila, že je veľmi dôležité správne premiešať suché prísady, aby sa droždie rovnomerne rozptýlilo v celom ceste.
Potom pridajte vlažnú vodu a miešajte lyžicou, kým sa všetky prísady nespoja a nevytvoria lepkavé cesto.
Misku prikryte fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste aspoň 12-18 hodín.
4) Keď je cesto pekne vykysnuté, prelož ho na pomúčený valček a splošti ho do okrúhleho bochníka. Cesto je pomerne mäkké a nevyžaduje si ďalšie miesenie.
Rúru predhrejte na 220 stupňov a pečte 35-40 minút, kým chlieb pekne nezosvetlí a na povrchu sa nevytvorí pekná chrumkavá kôrka. Tento krok je najdôležitejší a moja osobná rada je kontrolovať chlieb každých 5 minút počas posledných 10 minút pečenia, aby sa chlieb nepripálil.