REKLAMA
Zdroj: sonda-stefans-images from Canva
Chrenová omáčka
Najlepšia chrenová omáčka, ktorá sa hodí ku hovädziemu mäsu s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks Cibuľa
- 3 Lyžice strúhaného chrenu
- 2 čajová lyžička maslo
- 1 Lyžice hladká múka
- 500 ml mlieka
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 polievková lyžica cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Do hrnca dajte 500 ml mlieka a nechajte ho zohriať. Potom ho odložte na bok.
2. Krok
Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Rozpáľte si na panvici 2 lyžice masla a opražte cibuľu do zlatista.
3. Krok
Do cibule pridajte 3 lyžice strúhaného čerstvého chrenu a nechajte ho s cibuľou opražiť cca 2 minúty.
4. Krok
Prisypeme 1 lyžicu hladkej múky a varte spolu cca -2 minúty.
5. Krok
Postupne pridávajte zohriate mlieko a za stáleho miešania nechajte omáčku zahustiť do potrebnej konzistencie.
6. Krok
Omáčku dochuťte soľou, korením a lyžicou cukru.