REKLAMA
Zdroj: FB - Recepty na každý deň
Chrumkavá zemiaková baba
Chrumkavá haruľa na plechu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiak
- 120 g múka
- 60 g údená slanina
- 40 g bravčová masť
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- majoránka
- čierne mleté korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky, cibuľu a cesnak si postrúhame.
2. Krok
Nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
3. Krok
Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán, podľa chuti.
4. Krok
Vymastíme si pekáč masťou.
5. Krok
Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
6. Krok
Po upečení rozkrájame na kúsky, a môžeme podávať. Dobrú chuť
Komentáre (2)
Bez oškvarkov je baba chutnejšia. Ja ju pred dopečením potriem maslom . Dostane krásnu chrumkavu farbu
Ja to robím z varenych zemiakov,vy nepíšte z akych