Zdroj: Pixabay
Chrumkavé korenené a údené kuracie stehná
Tento ľahko pripraviteľný recept na údené kuracie stehná zachytáva úžasnú kombináciu dymových, pikantných a sladkých chutí. Tento pokrm je ideálny na rodinné grilovanie a vďaka šťavnatému a šťavnatému kurčaťu bude každý spokojný.
Ingrediencie
- 8 kuracie stehná
- 2 pl Cesnakového prášku
- 2 pl cibuľového prášku
- 2 pl papriky
- 1 polievková lyžica Mletého čierneho korenia
- 1 polievková lyžica soľ
- 1 polievková lyžica Hnedého cukru
- 1 polievková lyžica Olivového oleja
- Hrsť hobliniek Hickory na údenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná najprv opláchnite a osušte kuchynskou utierkou.
V miske zmiešajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku, čierne korenie, soľ a hnedý cukor. Toto bude vaše suché trenie.
Stehná potrite olivovým olejom a potom ich rovnomerne obalte v suchej zmesi korenia. Nechajte ju asi hodinu odstáť.
Predhrejte údiareň na 225 stupňov Fahrenheita (107 stupňov Celzia). Pre extra dymovú chuť pridajte hobliny z hikórie.
Stehná vložte do udiaceho zariadenia a nechajte ich variť približne 1 hodinu. Nezabudnite ich každých 20 minút otočiť, aby sa rovnomerne uvarili.
Vnútornú teplotu skontrolujte teplomerom na mäso. Kura je hotové, keď dosiahne vnútornú teplotu 165 stupňov Fahrenheita (74 stupňov Celzia).
Pred podávaním vyberte stehná z údiaceho zariadenia a nechajte ich asi 10 minút odpočívať.