REKLAMA
Chrumkavé tempura mäso s pomarančovou omáčkou
Keď som toto jedlo chystala na taniere, tiekli mi slinky, taak je to dobré :-)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 700 g kuracieho mäsa
- olej
- ryža
- soľ a korenie
Tempura
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček vody
- 1 vajce
- štipku granulovaný cesnak
- Štipka sladká červená paprika
- 1⁄2 ml soli
Omáčka
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cm zázvor
- 60 g cukru
- 2 pomaranče šťava aj kôra
- 60 ml vínneho octu
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 pl Kukuričného škrobu
- 1 čili papričku alebo PL sladkej čili omáčky
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme pomarančovú omáčku. Pomaranče umyjeme, nastrúhame a odšťavíme. Do hrnca pridáme šťavu z pomarančov, ocot, sójovú omáčku, cukor, 600ml vody. Povaríme 10minút.
2. Krok
V miske zmiešame škrob s trochou vody a pridáme do omáčky podľa hustoty a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Potom pridáme ešte nastrúhaný cesnak, zázvor, pomarančovú kôru a čili.
3. Krok
Povaríme a ak treba dochutíme.
4. Krok
V miske zmiešame suroviny na cesto. Mäso nakrájame na 4x4cm, osolíme, okoreníme a poprášime múkou.
5. Krok
Vysmažíme kúsky mäsa v cestíčku. Pri podávaní polejeme mäso omáčkou a podávame s dusenou ryžou.
6. Krok
Dobrú chuť :-)