Zdroj: Pixabay: Wow_Pho
Chutné nadýchané palacinky Flapjack
Palacinky Flapjack sú zaujímavým spestrením každého raňajkového menu. Sú nadýchané a ľahké so správnou dávkou sladkosti.
Ingrediencie
- 1 pohár múka
- 1 pohár celozrnná múka
- 2 polievková lyžica cukru
- 1 čajová lyžička Prášku do pečiva
- 1⁄2 čajová lyžička Čajové Sódy bikarbóny
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 2 poháre cmar
- 2 Veľké vajcia
- 4 polievková lyžica maslo rozpustené
- Javorový sirup, na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte hladkú múku, celozrnnú múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Dobre ich preosejte, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Jedna rada, ktorú som sa naučila počas rokov prípravy palaciniek, je, že cesto by ste nemali príliš miešať. Vďaka tomu budú vaše palacinky jemné a ľahké.
Potom v inej miske vyšľahajte cmar a vajcia, kým sa dobre nezmiešajú. Teraz do tejto zmesi pridávajte rozpustené maslo rovnomerným prúdom za stáleho šľahania, aby sa maslo hladko zapracovalo.
Tekutú zmes postupne pridávajte k suchým prísadám. Premiešajte len toľko, aby sa spojili, nezabudnite, že v cestíčku môžu byť hrudky. Nechajte cesto niekoľko minút odpočívať. Medzitým si rozohrejte veľkú nepriľnavú panvicu alebo rošt na strednom ohni.
Na panvicu nalejte 1/4 šálky cesta na každú palacinku. Dôležitou radou, ktorú by som vám chcel dať, je, aby ste palacinky neotáčali, kým nezačnú na vrchu bublať a kým ich okraje nezačnú vyzerať pevne. Vďaka tomu budú mať peknú, rovnomernú zlatohnedú farbu a zároveň zostanú vnútri dokonale prepečené.
Nakoniec podávajte lahodné palacinky Flapjack s kvapkou čistého javorového sirupu. Vychutnajte si toto nadýchané a chutné potešenie!