REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wbZBeeorPGqabo2FXQvO/08ff338be5c344568ea932414df030.jpeg)
Chutný pečený karfiol
Veľmi jednoduchý a rýchly recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 ks karfiol
- mleté čierne korenie
- 11⁄2 čl údená červená paprika
- 4 pl olivový olej
- 50 g parmezán
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Karfiol umyte a nakrájajte na menšie ružičky, ktoré vložte do misky. Pridajte soľ, čierne korenie, údenú červenú papriku a všetko dobre premiešajte.
2. Krok
Polejte olivovým olejom, pridajte nastrúhaný parmezán a opäť premiešajte, aby sa všetky kúsky rovnomerne obalili.
3. Krok
Karfiol rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 25 – 30 minút, alebo kým nebude karfiol zlatistý a chrumkavý.
5. Krok
Pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.