:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lsAvXS_MdPvXStk2jDny/ce74154cf08f1733c49c2cd4d29917.jpeg)
Cibuľa s medom
Cibuľa s medom na kašeľ.
Ingrediencie
- 1 kus Cibuľa
- 5 pl Med
Najnovšie letáky
Postup
Najprv ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké plátky. Je dôležité, aby sme cibuľu nakrájali, aby pustila šťavu, v ktorej sa rozpustia liečivé látky.
Cibuľu vložte do malej nádoby alebo misky a pridajte med. Je dôležité použiť kvalitný med, aby bola konečná príprava čo najefektívnejšia. Ak je med príliš tuhý, môžete ho trochu zohriať, aby sa lepšie premiešal s cibuľou.
Cibuľu zmiešajte s medom tak, aby bola dobre obalená. Ak máte pocit, že je cibuľa príliš suchá, pridajte ešte trochu medu.
Zmes nechajte stáť cez noc na chladnom a tmavom mieste. Počas tejto doby cibuľa uvoľní šťavu, ktorá sa spojí s medom a vytvorí silný liečivý sirup.
Na druhý deň môžete užiť jednu až dve polievkové lyžice tohto sirupu. Skôr ako ho prehltnete, skúste ho nechať trochu pôsobiť v hrdle, aby mal sirup čo najväčší účinok.