Cibuľa s medom
Cibuľa s medom na kašeľ.
Ingrediencie
- 1 kus Cibuľa
- 5 pl Med
Najnovšie letáky
Postup
Najprv ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké plátky. Je dôležité, aby sme cibuľu nakrájali, aby pustila šťavu, v ktorej sa rozpustia liečivé látky.
Cibuľu vložte do malej nádoby alebo misky a pridajte med. Je dôležité použiť kvalitný med, aby bola konečná príprava čo najefektívnejšia. Ak je med príliš tuhý, môžete ho trochu zohriať, aby sa lepšie premiešal s cibuľou.
Cibuľu zmiešajte s medom tak, aby bola dobre obalená. Ak máte pocit, že je cibuľa príliš suchá, pridajte ešte trochu medu.
Zmes nechajte stáť cez noc na chladnom a tmavom mieste. Počas tejto doby cibuľa uvoľní šťavu, ktorá sa spojí s medom a vytvorí silný liečivý sirup.
Na druhý deň môžete užiť jednu až dve polievkové lyžice tohto sirupu. Skôr ako ho prehltnete, skúste ho nechať trochu pôsobiť v hrdle, aby mal sirup čo najväčší účinok.