REKLAMA
Zdroj: allFOOD from Getty Images
Cibuľová krémová polievka
Klasická cibuľová krémová polievka, ktorá vás zaručene zahreje počas chladných dní.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 ks veľkých cibúľ
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 2 pl masla
- soľ a korenie podľa chuti
- opekaný chlieb na podávanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici roztopíme maslo a pridáme k nemu cibuľu s cesnakom. Karamelizácia cibule je základným krokom pre prípravu tejto polievky.
2. Krok
Po karamelizácii prilejeme vývar a necháme ho na miernom ohni pomaly variť približne 30 minút.
3. Krok
Potom polievku rozmixujeme na hladkú konzistenciu (ak máte radi kúsky cibule v polievke, môžete preskočiť tento krok).
4. Krok
Nezabudneme tiež priliať smotanu a opäť premiešať.
5. Krok
Nakoniec cibuľovú polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a podávame ju s opekaným chlebom.