Čičmanská pochúťka
Tekvicovo- zemiakové placky plnené mäsom na fazuli a kukurici podávané s posypaným syrom a jazmínovou ryžou
Ingrediencie
Zemiakovo- Tekvicové placky
- 0.3 tekvice hokaidó
- 1 väčší zemiak
- 1 vajíčko
- 1 Cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 malá cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
- kmín
- bravčová masť
Mäsová zmes
- 400 g kuracie stehienka
- 1 Cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 50 g kukurica
- 1 konzerva fazula červená v náleve
- 6 ks cherry paradajky
- soľ
- feferónky šušené
- 50 g údenej slaniny nakrájanej na kúsky
- olej
- 1 mrkva
- 100 g eidamový syr
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si urobíme placky. Tekvicu, zemiaky, cibuľu, cesnak si očistíme. Nastrúhame na jemnom strúhadle (aj cibuľu aj cesnak). Pridáme vajíčko soľ, mleté čierne korenie. Na rozohriatej panvici s masťou vypečieme placky.
Mäso si nakrájame na menšie kúsky, cibuľu na drobné kocky a cesnak pretlačíme. Orestujeme si cibuľu pridáme mäso, slaninu, mrkvu nakrájanú na rezančeky, pretlačený cesnak, chvíľu spolu dusíme.
Po chvíli pridáme fazuľu, kukuricu, sušené feferónky. Nakoniec pridáme nakrájané cherry rajčiny ešte chvíľu podusíme. Dochutíme (soľ, sušené feferónky).
Servírujeme tekvicovo zemiakovú placku plnenú mäsovou zmesou, preložíme a posypeme nastrúhaným syrom a jazmínovou ryžou.
Tekvica v plackách je prídavok a zmena chutila. Do mäsovej zmesi môžete pridať aj čerstvé šampiňóny. Už ako vám chutí.