Zdroj: Art Studio Images from Canva
Čierne rezance s krevetami
Recept na čierne cestoviny s krevetami. Skvelé na romantickú večeru vo dvojici, ako aj na večeru s priateľmi.
Ingrediencie
- 400 g čierne cestoviny
- 500 g čerstvé krevety
- 3 strúčiky Cesnak
- Polovica zväzku petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
- šťava z polovice citróna
- 100 ml Biele víno
- Fritovací olej
- Fritovací olej
Najnovšie letáky
Postup
Krevety očistite a osušte. Radím vám, aby ste si ich vždy kúpili celé a sami si ich ošúpali - ich chuť je oveľa lepšia.
Na panvici rozohrejte olej, pridajte nasekaný cesnak a asi minútu ho opekajte. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil, pretože to zmení chuť pokrmu.
Do panvice pridajte krevety a smažte ich asi 2-3 minúty, kým nezružovejú. Celý čas miešajte, aby sa rovnomerne opekali.
Medzitým uvarte cestoviny podľa pokynov na obale. Čierne cestoviny sa zvyčajne varia o niečo dlhšie ako bežné cestoviny, preto to berte do úvahy.
Do panvice s krevetami pridajte biele víno a varte, kým sa alkohol neodparí. Podľa mojich skúseností je dobré zvoliť ľahké ovocné víno - nezakryje chuť kreviet.
Uvarené cestoviny pridajte ku krevetám, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, pokvapkajte citrónovou šťavou, podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením. Všetko dôkladne premiešajte.
Podávajte ihneď po príprave. Cestoviny sú najlepšie horúce a krevety šťavnaté.