:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/9fafbad95a416977343158419c4f0f.jpeg)
Činske rezance s kuracím mäsom
Rýchle smažené čínske rezance hotové za pár minút
Ingrediencie
omáčka
- 11⁄2 pl ryžového octu
- 21⁄2 pl sójovej omáčky
- 2 pl ustricovej omáčky
- 1 čl praženého sezamového oleja
- 2 čl kukuřičného škrobu
Rezance
- 340 g vykostené kuracie stehná bez kože
- 3 pl rastlinného oleja
- 2 jarná cibuľa
- 1 mrkva
- 2 stonky stopkatého zeleru
- 31⁄2 šálky na tenké plátky nakrájanej kapusty napa
- 7 strúčikovv cesnak
- 1 šálka fazuľových klíčkov
- 400 g rezancov chow mein/resty fry
- 2 pl voda
- zelená cibuľka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Do misky si zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, ustricovú omáčku, sezamový olej a všetko metličkou zmiešame. Nasypeme škrob a opäť premiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/ee5ba8c7295ecf5380842ebcf1ed8b.png)
Zdroj: YouTube
Veľkú wok panvicu si rozohrejeme, pridáme rastlinný olej a necháme poriadne zohriať. Olej vylejeme vedľa do misky a jemne panvicu utrieme papierovou vreckovkou. Panvica ostáva mastná od oleja a pripravená na varenie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/99f87e9c6c19e622766a024bc8bd99.png)
Zdroj: YouTube
Medzitým si dáme uvariť rezance do osolenej vody len na dve minúty, precedíme a opláchneme studenou vodou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/b2e149f406c614b14eca0dd0ba88f2.jpeg)
Zdroj: YouTube
Na panvicu si dáme nový rastlinný olej, zohrejeme a prodáme na kúsky nakrájané očistené mäso. Miešame pár minút kým sa mäso nestiahne a jemne nezačne chytať zlatý odtieň.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/9af4ef92add0b1439d68fec6dfbc36.png)
Zdroj: YouTube
Zeleninu si očistíme a nakrájame. Cesnak nasekáme nadrobno, zeler taktiež na malé kúsky. Mrkvu si nastrúhame na dlhé pásiky a kapustu na jemné prúžky. Jarnú cibuľku na centimetrové kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/417c6667c0d0601cdea02d9ffa5ac9.png)
Zdroj: YouTube
Mäso odložíme bokom a do tej istej panvice pridávame zeleninu. Jarnú cibuľku, cesnak, trošku oleja - stále miešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/87a1155264a451d0d722991d193021.jpeg)
Zdroj: YouTube
Ďalej postupne zeler, mrkvu, kapustu a dve minúty premiešavame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/5b34e6d3449e24d0f9f1405c6b8e0d.jpeg)
Zdroj: YouTube
K zelenine pridáme mäso a všetko spolu premiešavame a opekáme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/7a4c62cf55c536fd4eff7d86a35bf4.jpeg)
Zdroj: YouTube
Ku koncu pridáme aj fazuľové klíčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/bc82ecc54836b36dbe60e2a82292c0.png)
Zdroj: YouTube
Teraz môžeme prodať rezance a trošku vody. Snažíme sa premiešať rezance aby sa od seba oddelili a všetky suroviny sa prepojili. Môžeme ochutiť ešte čerstvým nasekaným cesnakom, sójovou omáčkou alebo chilli.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/a9443f2722207571545cdf7c0ebabb.jpeg)
Zdroj: YouTube
Na ozdobu pridáme čerstvú zelenú cibuľku. Dobrú chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xQohPTg6D5v4WZTeCu9G/2754f7067b0c4e54a78afe7f3769cc.png)
Zdroj: YouTube