Citrónové kocky
Jednoduché bezglutenové citrónové kocky sú osviežujúcim letným dezertom! Kombinácia citrónovej náplne a nepečeného datľovo-mandľového základu stojí za to.
Ingrediencie
Základ
- 200 g Medjool datle (odkôstkované)
- 125 g mandľový
- 2 polievková lyžica kokosový olej
- štipka soli
Citrónová plnka
- 350 ml kokosové mlieko
- 180 ml citrónová šťava
- 125 ml javorový sirup
- 2 čajová lyžička citrónová kôra
- 2 polievková lyžica kukuričný škrob
- 11⁄2 čajová lyžička agaru
- 1⁄2 čajová lyžička vanilka
- 0.3 čajová lyžička mletá kurkuma
Najnovšie letáky
Postup
Datle, mandle, kokosový olej a soľ vložíme do mixéra alebo kuchynského robota. Mixujeme resp. pulzujeme, kým sa mandle ako tak nerozmixujú, a dostaneme lepivú hmotu, ktorá drží pokope.
Zmes rukami rovnomerne rozložíme po celej ploche štvorcovej nádoby (20cm), ktorú sme pred tým vyložili papierom na pečenie. Vložíme do chladničky na 30 minút stuhnúť.
Do hrnca si pridáme všetky ingrediencie na citrónovú náplň. Privedieme za stáleho miešania do varu. Na malom ohni necháme ešte 3 minúty plnku tiahnuť, následne stiahneme z ohňa.
Plnku vylejeme na stuhnutý datľový základ a necháme najprv celkom vychladnúť pri izbovej teplote a potom vložíme do chladničky na 2 hodiny.
Krájame rovnomerné kocky a zdobíme ovocím podľa vlastného výberu.
Toto vyzerá byť bez mlieka. Ukladám si ?