REKLAMA
Citrónovo-orechová torta
Rýchla a svieža torta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Korpus
- 8 vajce
- 150 g hladká múka
- 100 g mletých orechov
- 160 g kryštálový cukor
- 2 polievková lyžica olej
- 1 kypriaci prášok
Plnka
- 3 citrónové pudingy
- 4 citróny
- voda
- kryštálový cukor
- 375 g kvalitného masla
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame žĺtka s olejom a postupne pridávame do snehu. Gumovou stierkou postupne primiešavame múku a prášok do pečiva a orechy. Cesto dáme do formy. Pečieme na 180°C cca 30 min.
2. Krok
Zmiešame citróny spolu s vodou tak aby sme mali 1,5l, potom pridáme citrónový puding, cukor a varíme. Ak máme puding uvarený, necháme ho vychladnúť. Do masla v izbovej teplote vmiešame vychladnutý puding.