Čoko- škoricové minizáviny s Tahini pastou a Anízom
Neuveritelne chutné a aromatické koláče s krémovou plnkou❤ Cesto je krásne mäkké, lahučké a plnka šťavnatá a takej akoby čokokrémovej chuti. Tieto koláče sú jednoducho FANTASTICKÉ!!!!
Ingrediencie
Cesto
- 700 g hladká múka
- 100 g kukuričná múka
- 500 ml mlieko
- 200 ml olej
- 100 g cukor kryštálový
- 1 bielok
- 40 g droždie
- 1 pl Aníz mletý
- 1 kl soľ
Plnka
- 150 ml cukor kryštálový
- 150 ml cukor práškový
- 2 pl kakao
- 2 pl škorica mletá
- 250 ml Tahini pasta
Na potretie
- 1 žĺtok
- maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme jemné, mäkké, hladké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Posypeme ho múkou a ešte krátko vymiesime do bochníka. Zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
Na plnku si zmiešame oba cukre, kakao aj škoricu. Tahini pastu necháme zvlášt, lebo tú budeme natierať rovno na cesto. Budeme jej potrebovať cca 250ml.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a rozváľkame ich na velký obdĺžnik. Natrieme najprv tahini a potom celé cesto posypeme bohato plnkou. Napokon cesto skrútime do závinu. Závin pokrájame na kusy hrúbky na 3-4 prsty a poukladáme na plech s papierom. Zakryjeme utierkou a necháme 25 minút podkysnúť.
Po podkysnutí natrieme koláče žĺtkom, ktoré sme zmiešali s pár kvapkami vody. Koláče pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 20 minút. Po upečení ich ihneď natrieme kúskom masla.
Koláče sú úžasné, cesto mäkučké a lahučké. Kombinácia chutí, ktorá sa tu spája, je jednoducho úžasná a fantasticky chutná! Vrelo odporúčam vyskúšať😉 Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube