REKLAMA
Zdroj: Liudmila Chernetska from Getty Images
Čokoládová piškóta
Recept na nadýchanú čokoládovú piškótu, ktorá sa hodí na koláče alebo torty.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 6 ks vajcia
- 200 g cukor
- 200 g hladká múka
- 50 g kakao
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 50 g čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky. Bielky vyšľahajte do peny, postupne pridajte cukor a šľahajte do tuha.
2. Krok
Do vyšľahaných bielkov pridajte žĺtky, múku, roztopenú čokoládu, kakao a prášok do pečiva. Premiešajte.
3. Krok
Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Piškótu pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút.