Čokoládové cesto bez múky
Čokoládové cesto bez múky je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú intoleranciu na lepok alebo si jednoducho želajú vyskúšať niečo nové.
Ingrediencie
- 200 g kvalitnej čokolády
- 100 g masla
- 150 g cukru
- 4 ks vajcia
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 čl prášku do pečiva
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si pripravíme formu na pečenie (priemer 20 cm) a vystelieme ju papierom na pečenie. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia.
V miske nad parou roztopíme čokoládu a maslo do hladka. Necháme trochu vychladnúť.
Do rozpustenej čokolády pridáme cukor, vanilkový cukor a štipku soli. Pomaly miešame, až kým sa cukor úplne nerozpustí.
V inej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuha.
Do čokoládovej zmesi postupne pridávame žĺtky a miešame, kým sa nezjednotia.
Nakoniec pridáme prášok do pečiva a vyšľahané bielka. Opäť jemne premiešame, kým zmes nie je úplne hladká.
Vylejeme cesto do pripravenej formy a hladkým povrchom ho vyrovnáme.
Pečieme v predhriatej rúre asi 35-40 minút, alebo kým vidíme, že je vrchná časť cesta pevná a suchá.
Hotové čokoládové cesto necháme vychladnúť v forme aspoň 10 minút. Potom ho vyberieme a necháme úplne vychladnúť na mriežke.
Podávame samostatne alebo so šľahačkou a čerstvými ovocím.