REKLAMA
Čokoládovo arašidové kocky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 100 g vločky
- 50 g kešu
- 100 g datľová pasta alebo datle namočené v horúcej vode na 10' (zliate a rozmixované na kašu)
- 4 polievková lyžica voda
- 100 g tmavá čoko
- 50 g arašidový krém
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Vločky a orechy rozmixujeme na jemno.
2. Krok
Pridáme datľovú pastu, vodu/javorový sirup podľa potreby, lyžicu po lyžičke tak, aby bola hmota dostatočne lepkavá a vytvorila nám kompaktne "cesto".
3. Krok
1/4 z takejto hmoty si odložíme bokom (budeme vrstviť na vrch) a zvyšok utľapkáme do formy na banánový chlebík vystlanej papierom na pečenie.
4. Krok
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme k nej arašidové maslo, štipku soli (nie je potrebné, ale krásne zvýrazni chute) a nalejeme na vrch vločkového cesta.
5. Krok
Na čokoládový vrch nadrobíme zvyšok vločkového cesta.
6. Krok
Aspoň na 30' odložíme do chladničky, aby čokoláda stuhla a dala sa krájať. 🤤