REKLAMA
Zdroj: AnaLajlar from Canva
Čokoládovo jahodová torta
Recept na jednoduchú a výbornú čokoládovo jahodovú tortu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Na krém:
- 500 g syr cottage cheese
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškový cukor
Na korpus:
- 200 g mletých orechov
- 200 g práškový cukor
- 100 g hladká múka
- 4 ks vajcia
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 200 g rozpustenej horkej čokolády
Ostatné:
- 250 g čerstvých jahod
- Ořechy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme korpus. V miske zmiešame mleté orechy, práškový cukor, hladkú múku a kypriaci prášok.
2. Krok
Následne pridáme vajcia a 100 g rozpustenej čokolády a všetko spolu dôkladne premiešame.
3. Krok
Potom cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.
4. Krok
Po upečení a vychladnutí korpusu ho rozrežeme na 2 časti.
5. Krok
Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh rozmixujeme so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom.
6. Krok
Korpusy zlepíme krémom a tortu polejeme z vrchu zvyšnou čokoládou.
7. Krok
Tortu necháme v chladničke aspoň hodinu stuhnúť a potom ju môžeme dozdobiť jahodami a orieškami.