Zdroj: PS3000 from Getty Images
Čokoládovo malinová torta s mascarpone
Perfektná čokoládovo malinová torta s mascarpone, ktorá sa hodí na rôzne príležitosti.
Ingrediencie
Korpus:
- 200 g čokolády na varenie
- 175 g masla
- 250 g cukru
- 3 kus veľké vajcia
- 225 g hladká múka
Malinová vrstva:
- 500 g malín
- 2 pl škrobu
Mascarpone vrstva:
- 500 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- šťava z citróna
Najnovšie letáky
Postup
Začni s prípravou korpusu. Roztop čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli. Keď je zmes hladká, pridaj cukor a dôkladne premiešaj. Potom postupne pridávaj vajcia a nakoniec múku. Rozdeľ cesto do 2 rovnakých častí a upeč vo forme s priemerom 26 cm.
Kým sa cesto pečie, priprav malinovú vrstvu. Maliny (ak sú z mraziaka, mali by byť rozmrazené) rozmixuj a cez sitko preosej, aby sa odstránili semienka. Potom pridaj škrob a na miernom ohni za stáleho miešania povar.
Do mascarpone pridaj práškový cukor a šťavu z citróna a dobre premiešaj.
Keď máš upečené korpusy aj pripravenú malinovú vrstvu, môžeš začať zostavovať tortu. Jeden korpus polož na tanier, potom nanes malinovú vrstvu a na ňu mascarpone krém, a nakoniec zakry druhým korpusom. Vrch torty môžeš potrieť zvyšným krémom a dozdobiť malinami.