REKLAMA
Zdroj: sanapadh from Canva
Čokoládový koláč s mascarpone
Recept na famózny čokoládový koláč s mascarpone a šľahačkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 300 gramov mascarpone
- 100 g čokoláda
- 100 ml salko
- 4 ks vajce
- 4 pl polohrubej múky
- 3 pl cukru
- 2 pl olej
- 1 čl prášku do pečiva
- 2 pl kakaa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Pripravíme si klasické piškótové cesto. Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom.
2. Krok
Potom pridávame žĺtka s múkou, práškom do pečiva, kakaom a olejom.
3. Krok
Takto pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme ho na teplote 180°C asi 15 minút.
4. Krok
Po upečení ho necháme trochu vychladnúť a prerežeme ho na polovicu.
5. Krok
Mascarpone vyšľaháme so salkom.
6. Krok
Na prvé cesto natrieme mascarpone krém a preložíme ho druhým cestom.
7. Krok
Vrch koláča polejeme roztopenou čokoládou.
8. Krok
Pred servírovaním môžeme tento čokoládový koláč s mascarone dozdobiť šľahačkou.