REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EHtOYw8FCe8H6cWYm1H-/b7cbf5c190506da747bdf6e5994798.jpeg)
Zdroj: HandmadePictures from Getty Images Pro
Čokoládový likér
Na prípravu čokoládového likéru si musíte nájsť chvíľku času. Nie je to úplne jednoduché, ale výsledok stojí za to.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 1 kus vanilkový struk
- 1 l mlieka
- 350 g cukru
- 1⁄2 litera alkoholu
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Čokoládu nastrúhajte na strúhadle.
2. Krok
Mlieko, cukor a vyškrabanú vanilku uveďte do varu. Potom pridajte nastrúhanú čokoládu a nechajte ju na miernom ohni rozpustiť.
3. Krok
Keď sa čokoláda úplne rozpustí, odstavte mlieko z ohňa a nechajte ho vychladnúť. Mal by to trvať asi hodinu, ale skúste ho občas skontrolovať, nech sa vám ho nepodarí úplne vychladnúť.
4. Krok
Do vychladnutého mlieka pridajte alkohol a poriadne to premiešajte. Toto je kľúčový krok, takže v žiadnom prípade neskracujte dobu miešania.
5. Krok
Hotový likér prelejte do fľaše a nechajte ho vylúhovať minimálne týždeň v chlade a tme.