Čokoládový pečený cheesecake
Cheesecake vraj chutí najlepšie na nasledujúci deň. Neviem, ešte nikdy nám táto čokoládová dobrota nevydržala do druhého dňa.
Ingrediencie
- 160 g čokoláda
- 160 g krupicový cukor
- 4 vajcia
- 1 čl vanilková esencia
- 500 g nízkotučný tvaroh
- 300 g smotanový syr
- 20 g kakao
- 90 g škrobová múčka
Najnovšie letáky
Postup
Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a necháme chvíľku chladnúť. Formu s priemerom 26 cm vytrieme olejom a vysypeme trochou múky. Oddelíme od seba bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Zašľaháme 60 g cukru a dáme bokom. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom a s vanilkovou esenciou do peny. Vmiešame tvaroh a smotanový syr. Do krémovej zmesi zapracujeme kakao a škrobovú múčku a nakoneic aj rozpustenú čokoládu a sneh z bielkov. Dávame pozor, aby zmes zostala pekne nadýchaná. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180C asi 50 minút. Ak by nám povrch priveľmi hnedol, formu pri pečení prekryjeme alobalom. Rúru vypneme a cheesecake ešte necháme asi 15 minút pri otvorených dvierkach chladnúť. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť.