Čokoládový zákusok bez múky
Mňam. Tento určite vyskúšajte. Pár ingrediencií na skvelý vláčny a bezlepkový korpus. Krém môžete obmeniť aj za iný.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajce
- 50 g trstinový cukor
- 30 g kakao
Krém
- 1 ks banán
- 100 g ricotta
- 30 g Horká čokoláda
- 20 g kakao
Najnovšie letáky
Postup
Oddelíme si žĺtky a bielky. Bielky začneme šľahať. Prisypeme polovicu cukru a vyšľaháme do tuha. Žĺtky s druhou polovicou cukru vyšľaháme do peny. Do žĺtkovej zmesi preosejeme kakao a zamiešame. Následne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút. Po dopečení opatrne uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.
Banán rozmixujeme na pyré. Čokoládu roztopíme. Banánové pyré zmiešame s kakaom, primiešame ricottu a na záver aj roztopenú čokoládu.
Krém rozotrieme na upečený korpus. Dozdobíme a odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu. Potom môžeme podávať.