Crumble s jablkami a bobuľovým ovocím
Famózny a jednoduchý dezert, ktorý si zamiluješ.
Ingrediencie
Ovocná časť
- 1 kg jablko
- ovocie (čučoriedky, jahody, maliny)
- 1 čajová lyžička škorica
- hnedý cukor
Mrvenička
- 50 g múka
- 50 g ovsené vločky
- mix orieškov
- štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov (ohrev hore/dole). Jablká zbavíme šupky a nakrájame na stredne veľké kocky, ktoré hádžeme rovno do hrnca. Pridáme k nim bobuľové ovocie rôzneho druhu - najlepšie sú však maliny alebo černice. Ovocie zasypeme škoricou a v závislosti od sladkosti jabĺk pridáme trochu cukru a maslo. Ak máte sladké jablká, cukor ani netreba. A dusíme pod pokrievkou.
Za ten čas si pripravíme mrveničku. Do misky dáme všetky suroviny a vytvoríme rukami mrveničku.
Do zapekacej misy premiestnime jablká a zasypeme ich našou mrveničkou. Dáme piecť asi na polhodinu, ale sledujeme. Povrch crumble by mal byť krásne chrumkavý a zlatistý.
Skvele chutí samotný, ale so šľahačkou alebo kopčekom zmrzliny je top.