Čučoriedková roláda bez múky
Roláda bez múky s krásnym fialovým krémom. A to vďaka lyofilizovaným čučoriedkam.
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajcia bielky a žĺtky zvlášť
- 20 g kakaa
- 20 g čokoládového proteínu
- 1 čl Prášku do pečiva
- 40 g trstinového cukru
- čokoládové flavdrops
- Štipka soli
Plnka
- 250 g jemného tvarohu
- 200 g natierkového masla cream cheese
- 50 g roztopenej bielej čokolády
- 5 g prášku z lyofilizovaných čučoriedok
- čučoriedkové flavdrops prípadne sladidlo
Poleva
- 50 g bielej čokolády
- 50 g ruby čokolády
- 25 ml mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame k nim preosiate kakao, proteín a prášok do pečiva.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a vmiešame do kakaovej zmesi.
Na plech dáme papier na pečenie a papier postriekame olejom v spreji (ak nemáme sprej, potrieme olejom). Nalejeme cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
Po dopečení korpus vytiahneme, zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
Na krém všetko spolu zmiešame, nanesieme na vychladnutý korpus a opatrne zrolujeme. Časť krému si necháme na vrch rolády, ktorým ju potrieme.
Na polevu zohrejeme mlieko. Polejeme ním čokoládu a rozmiešame. Ak sa nám čokoláda nerozpustila úplne, dáme ju na chvíľu do mikrovlnky. Pripravenou čokoládou polejeme roládu a dáme zatuhnúť do chladničky.