Čučoriedkovo-čokoládový kolá
Ak máre radi čučoriedký, tento koláčik je presne pre vás
Ingrediencie
Korpus
- 150 g maslové sušienky
- 50 g maslo
- 120 ml mlieko
Čokoládová vrstva
- 200 g tmavá čokoláda
- 200 ml šľahačková smotana
- 250 g smotanový syr (cream cheese)
Čučoriedková vrstva
- 160 g biela čokoláda
- 170 ml šľahačková smotana
- 170 g smotanový syr (cream cheese)
- 100 g čučoriedky
- 1 čl kryštálový cukor
- 1 čl gustín a trochu vody
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na korpus zmiešame roztopené maslo, zomleté maslové sušienky a mlieko. Hmotu rovnomerne natlačíme do formy 18-20 cm a dáme do chladničky kým pripravujeme krém. Ak chcete pripraviť väčšiu tortu (26 cm), je potrebné 1,5 dávka.
Kakaová vrstva:
Šľahačkovú smotanu, cream cheese a roztopenú čokoláda dáme do nádoby a všetko spolu mixérom vyšľaháme. Hotový krém nanesieme na korpus.
Čučoriedková vrstva:
Čučoriedky dáme do menšieho hrnca spolu s cukrom a chvíľu varíme na miernom ohni. Rozpučíme ich vidličkou aby pustili šťavu a k hotovými pridáme gustín rozmiešaný v troche vody.
V osobitnej nádobe vymuešame šľahačkovú smotanu, cream cheese a roztopenú buelu čokoládu. Následne vmiešame pripravené čučoriedky a nanesieme na čokoládovú vrstvu.
Najideálnejšie je nechať koláč stuhnúť v chlade cez noc.